понедельник, 3 сентября 2012 г.


Хто ще не знайомий із кандидатом в народні депутати до Верховної Ради по нашому, 167-му округу - Олегом ВАВРИКОМ - прошу сюди.
Успішний підприємець, благодійник, меценат, Олег Володимирович ВАВРИК нині є учасником передвиборчої кампанії. 
Чому САМЕ Олег ВАВРИК - ваш кандидат, ви можете переконатися, перечитавши це інтерв'ю. 


- Пане Олеже, презентації благодійної організації "Перспектива" відбулися практично напередодні старту виборчої кампанії. Ви мали до цього безпосереднє відношення. Природно, виникає запитання: чи не є це звичайним передвиборчим піаром?
Благодійна організація «Перспектива» існує ще з 2003 року, і в її доробку – цілий ряд різноманітних благодійних акцій. 
Я особисто також займаюся благодійністю протягом тривалого часу. 
Не люблю бути від когось залежним, особливо у питанні коштів. Однак, на моє переконання, благодійність – це не лише обовязок кожної заможної людини, але й дуже приватна справа, яку краще робити самостійно. Адже чужої біди не буває. Саме тому і я частину прибутку вирішив спрямовувати на доброчинну діяльність.
Так, декілька років поспіль надавав допомогу дітям-сиротам та дітям, що залишилися без батьківського піклування, допомагаємо хворим дітям нашого краю, забезпечуємо матеріальну підтримку інших шляхетних починань, співпрацюючи з благодійними фондами Тернопілля. Таким чином, моя доброчинна діяльність розпочалася ще тоді, коли про вибори 2012 року нічого навіть не було відомо.

Нині я вийшов із лав організації, проте всі, хто працює у ній на сьогодні, продовжують добрі починання і підтримують наших краян, котрі потребують допомоги.


- Не так давно зявилася інформація, що Ви стали членом партії «УДАР Віталія Кличка». Чому саме такий вибір?
Справді, нещодавно я познайомився зі старшим із братів Кличків – Віталієм. У процесі спілкування з ним мене не залишало відчуття, що у нас багато спільного – це і політичні переконання, і ідеологія, і, якщо хочете, життєва філософія. До речі, навіть у питаннях громадянської активності ми з ним однодумці – благодійні справи є важливішими за політику і гроші. Так що я прийняв рішення вступити у партію Віталія Кличка не вагаючись. Натомість отримав пропозицію від Віталія представляти партію «УДАР» на моєму рідному 167-му мажоритарному окрузі, який охоплює південні райони Тернопільщини, де я народився, живу, працюю і маю намір і надалі працювати на благо нашого краю. Сподіваюся, краяни мене підтримають.

- Кого Ви вважаєте своїми основними конкурентами у виборчій боротьбі за мандат народного депутата України? 
- Не звик ділити конкурентів на основних і другорядних. Тому намагаюся не зациклюватися на поборюванні конкурентів, а вестиму чесну боротьбу за свою перемогу – перемогу демократичних цінностей, європейських стандартів життя, національно-патріотичних ідей і суспільної відповідальності. Розумію, що люди втомилися від популізму, чвар і безвідповідальності політиків, які дбають про народ лише перед виборами, чим демонструють зневагу до тих, хто довіряє їм представляти інтереси громади у найвищому законодавчому органі країни. Тому маю на меті запропонувати нове бачення розвитку України, нові підходи до формування державної політики, яка повинна мати європейський вектор, нові методи її реалізації, що унеможливить прийняття антинародних рішень та маніпуляцію суспільною думкою. І це не лише мої пріоритети, але й пріоритети нашої команди – команди «УДАРу Віталія Кличка».

- На сьогоднішній день Ви є депутатом Чортківської міської ради, куди були обрані від партії «Фронт змін». Що стало причиною зміни політичних уподобань? 
- Насправді партії «УДАР Віталія Кличка» і «Фронт змін» є близькими за ідеологією, за програмними засадами і цілями. Однак, перебуваючи у партії «Фронт змін», я зіткнувся з тим, що її повсякчас намагаються використати, скажімо так, не зовсім порядні люди, які бачать у популярному бренді лише засіб досягнення власної мети – затишного крісла десь у верхівці влади, – а командне мислення, усвідомлення нагальної потреби системних змін у суспільстві у них відсутнє, як і відсутнє розуміння необхідності працювати над реалізацією спільної мети, а не над покращенням власного добробуту… Зрештою, серед колишніх соратників залишилося дуже багато моїх однодумців, які мене підтримують і допомагають. Крім того, я знаю, що і «УДАР», і «Фронт змін», і інші опозиційні сили працюватимуть у новообраній Верховній Раді у єдиній коаліції, яка переможе існуючий антинародний режим і відображатиме волевиявлення народу.

- Ви є знаним благодійником, молодим перспективним політиком і успішною людиною. Яка історія Вашого успіху? 
Я народився у Чорткові. Батько – військовослужбовець, мати працювала машиністкою на продовольчій базі. Тобто, перші життєві університети нічим особливим не вирізнялися – школа, робітнича професія, перша робота на місцевому заводі, служба у війську, навчання у Тернопільському вищому навчальному закладі… Зі здобуттям Україною незалежності прийшло усвідомлення того, що торувати шлях до успіху потрібно самостійно. Починав, знову ж таки, як і більшість моїх ровесників – із заробітків на сезонних роботах у Європі: Югославії, Греції, Іспанії, Італії, Туреччині. Зароблених коштів було достатньо, щоб утримувати сім’ю, допомагати батькам, але я розумів, що це тимчасово, і потрібно спробувати розвивати бізнес на Батьківщині. Так прийшла ідея відродити в Чорткові виробництво кондитерських виробів. Спочатку було морозиво, потім поступово почав нарощувати виробництво, збільшувати асортимент. Завдяки активній діяльності знайшов ринки збуту як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринку. Сьогодні ТзОВ«Ваврик і Компанія» – це понад 100 працюючих; активно розвивається супутній бізнес – знайшов партнерів, які зацікавилися поставками спецій до м’яса, іншою продукцією харчової промисловості тощо. Таким чином осягнув масштаби середнього бізнесу, за рахунок якого на сьогодні утримую благодійний фонд та реалізовую інші проекти. Мушу визнати, що в житті мені ніщо не давалося легко – були й невдачі, траплялися й непорядні партнери… Але я ніколи не здавався, завжди йшов до поставленої мети. Головним життєвим принципом для мене став вислів Шарля де Голля: «Завжди обирайте складний шлях – на ньому ви не зустрінете конкурентів».


- І наостанок: якою Ви бачите Україну у найближчому майбутньому?
Україна – надзвичайно багата своїми ресурсами держава, треба лише вміти правильно ними розпоряджатися. Але головний ресурс – це працелюбний народ, який заслуговує на європейський рівень життя, якісну освіту для молоді, достойну старість для пенсіонерів, гідну високооплачувану роботу для працюючих. Переконаний, що через 5-10 років Україна буде повноправною європейською державою з високим цивілізаційним рівнем розвитку, процвітаючою економікою та зрозумілою державницькою політикою. Знаю, що спільними зусиллями і з Божою поміччю ми досягнемо цього. Потрібно лише ніколи не опускати руки, і вірити у власні можливості.

Комментариев нет:

Отправить комментарий