понедельник, 10 сентября 2012 г.

Над Збручем перлина – Скала моя єдина




 28 серпня, в день Успіння Пресвятої Богородиці, під її благодатним покровом обходила своє свято Скала-Подільська. Колоритне і давнє містечко на Борщівщині заслуговує окремої уваги, а люди в Скалі-Подільській відкриті та щирі, людяні та патріотичні.



Скала-Подільська пережила чимало, тому й береже у своїх тихих закутках безліч таємниць із присмаком особливого західноукраїнського колориту. Тут усе, здавалося б, дихає давниною. З огляду на віковічну історію Скали-Подільської, а це уже більше восьми віків, урочистості традиційно було збудовано переважно на історичних мотивах.

З метою подарувати людям свято селищний голова Скали-Подільської Любомир Черепій звернувся за допомогою до підприємця і благодійника, а нині кандидата в народні депутати Олега Ваврика. Він щиро відгукнувся, адже підтримання національних традицій, на його думку, є важливим аспектом життя громади.
Урочистості організували на території фортеці – свідка сивих віків та головного символу селища. А від ранку за благословенну долю перлини теплого Поділля молилися християни усіх конфесій.
На завершення літа природа порадувала погідними днями, тому біля руїн фортеці зібралося чимало люду – і мешканці, й гості міста поспішали до епіцентру урочистостей. Воно ж і зовсім не дивина: імпреза, що очікувала на них, направду вартувала уваги, адже кожний мав нагоду знайти для себе цікаві розваги та море задоволення.

Святковий концерт розпочали місцеві виконавці, захоплював танцювальними композиціями ансамбль «Едельвейс», дарували виступи польські гості та тернополяни – Надія Гураль з колективом. Найменших розважали казкові герої та радували атракціони, для дорослих організували кумедні конкурси та насичену розважальну програму. Також організатори провели конкурс борщу, де всі охочі могли скуштувати декілька різновидів цієї страви.
Видовищним штрихом став лицарський турнір у виконанні гостей зі Львова, де все здавалося навіть більш, ніж справжнім. В розпалі святкувань на території фортеці ніде було і яблуку впасти. Вечір приніс прохолоду і нові цікавинки: люди жваво веселилися, і ніхто не збирався розходитися. Звісно ж, адже попереду на всіх очікували сет ді-джея, драйвові виступи гуртів «Зліва направо» та «Медовий полин», а також іще одна родзинка свята – лазерне шоу. Все це тривало до глибокої ночі.
«Там, де уміють добре веселитися, ніколи не спорожніють вулиці, а нові покоління берегтимуть традиції та пам’ятатимуть свою історію. Акції, що націлені на таку добру перспективу, потрібно підтримувати, – впевнений  Олег Ваврик, котрий посприяв проведенню святкувань у Скалі. – Добрі справи завжди дають добрий результат, і я намагаюся до них долучатися. Я щиро радію за мешканців Скали-Подільської і сподіваюся наступного року побувати на такому ж святкуванні».






















Комментариев нет:

Отправить комментарий