вторник, 11 сентября 2012 г.

Дитяча творчість дарує посмішки!

Підведено підсумки фотоконкурсу "Посмішки нашого міста".

У суботу, 8 вересня, урочисто завершився фото-конкурс "Посмішки нашого міста", оголошений ще у липні та приурочений до 490-річного ювілею міста Чортків, де власне і проводилося це творче змагання.



На оголошення про конкурс першими відгукнулися учасники гуртка фотомистецтва «Первоцвіт» при районному центрі дитячої творчості. З огляду на літні канікули, учасників назбиралося небагато, проте це аж ніяк не зіпсувало якості самих фоторобіт та втримало конкурс на доволі високому технічному рівні. Тим більше, вихованці гуртка "Первоцвіт" заявили про себе та про рідний Чортків не лише на Тернопіллі, а й на Всеукраїнському рівні та за кордоном.
Провідною темою конкурсу стали посмішки, адже основною його метою було показати, які життєлюбні та життєрадісні люди мешкають у Чорткові. Тим паче, що й місто цього року обходило поважний ювілей із кількаденним гучним святкуванням, забавами й розвагами для дітвори. Тому і не дивно, що юним фотомитцям вдалося зібрати чималі колекції посмішок свого рідного міста.





Кращі з цих робіт і лягли в основу фінальної фотовиставки «Посмішки нашого міста», що днями з’явилася у районному будинку культури ім. К.Рубчакової. До експозиції посмішок увійшло понад 100 робіт. Здебільшого, щоправда, в об’єктиви фотокамер потрапляли найменші чортківчани, адже дітлахи як ніхто уміють щиро та весело посміхатися. А ще, як показують спостереження, дитячі посмішки дуже ефективні, бо швидко передаються дорослим. Отож, всі, хто відвідав минулої суботи дійство з нагоди оголошення переможців конкурсу, отримали неймовірний заряд позитиву на багато днів уперед.
Виставка не вийшла б такою, якби не самі автори – також діти, не менш активні та життєрадісні. Саме крізь призму їхнього світобачення Чортків на світлинах показано із найкращого боку, як можна відобразити своє рідне, улюблене місто.


Коли глядачі насолодилися виставкою, всіх запрошено до залу, де відбулося нагородження переможців. Отож, третє місце між собою розділили Віталій Гребеножко та Олександр Марчак, друге дісталося наймолодшій учасниці конкурсу – Регіні Субботіній, а першу нагороду виборов Владислав Костін. Попри те, що в учасників конкурсу вже є чимало власних здобутків і престижних нагород, грамоти стали для них доволі особливими, адже стосуються їхнього любого Чорткова. 
Олег Ваврик, який радо підтримав творчі починання юних фотографів, вручив переможцям цінні призи. Попри це він зазначив, що знайомий зі специфікою фотомистецтва. Тому, зважаючи на практично відсутнє державне фінансування гуртка, технічні складнощі такої творчості, і порівнюючи це із величезним потенціалом учнівської молоді, Олег Ваврик вручив для гуртка фотомистецтва, де діє ще й дитяча аматорська відеостудія, потужний системний блок зі всіма необхідними елементами. 
Отримував подарунок директор РЦНТТДУМ Михайло Свергун, який висловив подяку за таку потрібну та вельми корисну допомогу центру творчості. Михайло Михайлович зазначив: «Нині значна частина навчальної бази застаріла, і зовсім не відповідає сучасним вимогам. Цей комп’ютер – крок до нових можливостей для наших вихованців, і за це хочу висловити п.Олегові велику вдячність». 
Ще одним приємним для організаторів моментом стала колективна подяка усіх гуртківців, яку висловив староста Роман Країнський: «Ми вдячні за те, що на нашу творчість звернули увагу та дали нам ще одну можливість показати її людям – це для нас дуже важливо. А подарований для гуртка комп’ютер – це не просто радість для нас, це – нагода робити щось нове і цікаве, творчо розвиватися, бо на старій техніці далеко не заїдеш… Тож щиро дякуємо вам, Олеже Володимировичу!». Натомість Олег Ваврик пообіцяв слідкувати за здобутками гуртківців і висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю.

На цій піднесеній ноті, церемонія нагородження переросла у концерт, який подарували присутнім учні та викладачі Чортківської дитячої музичної школи. Пісенні та інструментальні композиції викликали оплески та овації, адже дитяча творчість не залишає людські серця байдужими. Непомітно збіг час, а свято залишилося – радістю в очах та усмішками на обличчях.

А всі, хто ще не бачив, як посміхається Чортків, зможуть побачити виставку у холі будинку культури. Приходьте – це додасть вам позитиву і, можливо, ви на світлинах впізнаєте й себе.

 





















О

1 комментарий: